Osäker hund.

Jag sa att jag skulle skriva igår men jag hinner inte med så himmla mycket data för tillfället. Då jag har en häst och 2 hundar att ta hand om. Men det är kul, då har man något att göra istället för att sitta här i timmar.

Jag hade tänkt att åka ner till ORKs banan idag och hoppa. Men det har vart sånt mysko väder så vi har inte vågat. Det har blåst halv storm, regnat, vart sol, supervarmt och åskat lite längre bort på bara 2-3 timmar. Så jag ville inte åka ifall att det börjar åska. och jag kna inte helle rida ut hemma för tillfället nu när det blåser så mycket för då reser sig bara Poppe och försöker sticka. Och när man vet att ens mamma har vart med om en häst som slagit runt när hon har suttit på så undviker jag hellst det om det går. Men om jag känner Poppe rätt så har han nog sprungit mycket i hagen idag. Men så jag var ner hoss hästarna nu i 1 timmer och bara myste med dom alla. Men sen såklart så leker vi också, men det brukar mest vara Daisy och Fabian som vill leka och Poppe och Bebban står och äter.

Med Ludde som vi nu har haft hemma i 3 dagar så har det gått framåt. Men han får ju sina utfall eller vad man ska säge. Men dem kommer ändast när det är mat inblandat. Som när vi ska ge honom mat så sa ägarna att dem säger åt han att sitta sen ska han skaka tass och sedan får han gå fram och äta när man säger till. Första gången vi gjorde det gick det bra tills jag skulle kliva över honom och ta fram en sak. Då börjar han att morra för full, men han ställer sig alltid i en underlägsen possision. Men då måste man ju tänka på hur det är i det vilda för hundar och detta beteende godtas inte då utan då säger dem högre i reng åt denna morrare. Genom att först visa tänder sedan mota bort och om hunden ändå inte ger sig så trycker dem ner dem. Och det är det vi har fått göta med Ludde nu dem här dagarna. Och oturen kom i morse och han bet mig. Inte hårt eller något sånt men han bet mig. Och då kommer alla mina minnen från när jag ver liten upp. Det var så att jag var typ 5-6 år och skulle gosa med våran grannes hund och hon sa att man kunde göra allt med henne. Så jag kramade henne och då small det, hon bet mig rakt över ansiktet. Enda sen dess har jag var väldigt reserverad mot hundar och det känner ju hundar av så himmla bra. Men nu har det äntligen släppt. Men det är såklart jag skulle ju alldrig göra samma sak som jag gör med ludde när han morrar med en stor grandis. Då måste man ha pli på hunden från början. Men Ludde gör framsteg och det åär kul att se. Han hade alldrig förut hoppa ett hinder innan han kom till oss. Så jag prövade och han tyckte att det var så himmla kul.




Hinner inte skriva.

Hinner inte skriva nu då jag måste plugga till ett prov jag ska ha imorn. Men det är ett prov på 2 frågor sa Stefan så det ska jag vell klara. Så jag skriver imorn hur det gick med Ludde och allt =)

Sovmorgon =)

Skönt att ha sovmorgon =) Börjar kl: 12.15 idag så det är skönt. Men å andra sidan så känns det väldigt onödigt att åka in för nästan 3 timmar. Men jag kommer åka för efter skolan kanske vi åker och hämtar Hugo/Ludde som ska vara hoss oss i ett par veckor. Sen kanske vi ska köpa firrar till dammen idag. I kväll så ska jag ta en lugn tur med Poppis, eller tanken att det ska vara en lugn tur får vell räcka. Det brukar alldrig bli så lugna turer. Sen så måste jag gå med hundarna, mamma orkar inte så mycket nu för tillfället så det blir jag som ska ta hand om vovvsingarna helt och hållet nu. Så det kommer bli många promenader. Bra tycker jag för då måste jag ut och gå varge dag och det är bra för mig, jag mår mycket bättre då. Sen får man snyggare kropp, bättre kondis och man får umgås med hundarna.

Igår var mamma och jag över till grannen och kollade på deras valpar. Gud så söta dem var, bordercollisar var det och jag älskar verkligen den rasen. Dem är så lättlärda och energiska. Så för 8 veckor framåt så kommer jag försöka att kidnappa en valp från dem XD Hihi.

Bloggen fortsätter!

Nu har jag bestämmt mig =) Bloggen kommer fortsätta att vara igång.

Idag kanske vi ska åka till UPK och kolla när mitt kusinbarn rider, han har börjat där tillsammans med hennes mamma (min kusin) Sen blir det ridning men jag vet inte vad jag ska göra. Det finns inga åkrar att rida på då dem är sprutade. Men jag får vell hitta på något. Under veckan så ska vi åka till ORKs banan och hoppa på deras bana. Jag får ju rida gratis där eftersom att jag och mamma är med i styrelsen. Det jobbas för fullt där nu med att få klart alla terränghinder och vi är på god väg vilket är så himmla kul. Några från Vickyträningarna ska upp till Leksand på tävling och om det finns plats så kommer jag att följa med. Skulle kunnat åka med Poppe men jag måste trimma mer på dressyren. Så det kanska jag ska göra idag. =)

En av mina förebilder inom hästsporten.

Erika Lickhammer är en av mina stora förebilder. Och i torsdags så vann hon en 1,35 klass med Caballito, så grattis till henne =) Varför jag tycker om jusst henne är för att hon har en sån bra relation med hästen inne på tävlingabanan. Hon använder små hjälper och hästarna är väluppfostrade och enormt trevliga och fina <3


Kommentera =)

Nu måste ni alla som läser komentera detta inlägg. Jag vill veta vad ni tycker om bloggen, vad jag ska ändra och vad jag ska skriva om. jag är öppen för förslag =)

Skåne i mitt hjärta<3

Nu har vi bokat biljetter till Falsterbo =) Tack mamma du är verkligen bäst. Vi kommer att åka på lördag så det blir derby och en massa andra roliga saker =D Såklar så blir det en massa shopping också <3


Poppe älskar sommarlivet<3

Nu har jag vart uppe och gosat med Poppe. Vart ingen ridning då han var så grymt duktig igår så jag tyckte att han kunde få en ledig dag. Han får inte träningsvärk heller och så rör dem sig så mycket i hagen. Det har blivit lite ändrad ordning i hagen nu. Förr var det Fabian som styrde över Poppe, men nu är det tvärt om. Sen så brukar Bebban muppa sig mot Poppe och förr så vek Poppe undan men nu muppar han tillbaka och då blir Bebban sur och går iväg. Hihi det är så kul att bara stå och titta på dem. Sen hade dem ett rullningskalas. Som vanligt står Daisy vid mig och vill gosa medans Poppe och Fabian rullar för fullt. Sen rullar dem igen och Bebban med. Men Daisy står kvar vid mig och gosar. Hon är verkligen en gos häst. Jag är grymt trött idag för jag har sovit max 3 timmar inatt för Isabelle sov i mitt rum och hon hostade jätte mycket och då får jag någon nojja och tror att han ska kvävas eller nått så jag låg och lyssnade på henne hela natten. Så inatt får hon sova i vårat tomma rum (Vickes gammla). Nu måste jag kolla på talang. Men kommentera så mycket ni kan =)




Vill ha egen dator.

Bloggen har ju fått en ny design. Det är verkligen sommrig tycker jag och på något sätt lyckades jag att ta bort alla rubriker. Jag tycker att det är bra för då slipper jag skriva något där, hihi. Men vad tycker ni är den bra eller ska jag ändra något.

Kort inlägg men jag sitter vi gammla datorn och den har världens sämsta tangenter XD

Hästar, bilar och bebisar

Idag har vart en händelserik dag. Gick upp kl: 07.00 åt frukost sen gick jag till satllet för att ta in Poppe. Han var pigg och glad vilket är skönt så att han inte är helt utmattad av att gå ute dygnet runt. Men han verkar tycka om mera att vara ute än att stå inne på nätterna. Borstade Poppe länge och tog fram alla saker. Mamma kom efter ett tag och då lastade vi in allt ink Poppe. Kommer ihåg när vi lastade honom förrut när han bara kom upp med frambena på rampen sen slängde han sig bakåt. Nu kan man bara leda in honom, ibland så behövs det en bakom som smackar. Men inget mer. Så vig åkte mot Enköpings FRK på vägen plockade vi upp Jessica som skulle följa med. När vi kommer fram så gör vi iordning och broddar. Något jag hatade förut men som jag nu tycker är ganska kul. Bara inte Poppe har bajsat på bena. Vick som jag tränar terräng för hade tränat sin häst innan Zito som kastade av mig så jag skadade knät. Men han hade hoppat alla hinder utan att bråka så det var ju bra. Sen värmde vi upp och Poppe var taggad som vanligt. Vi skulle börja med att träna tempo, vi skulle gå in i en startfålla. Galoppera ut en lite sträcka och rida så nära som möjligt en minut. Poppe trodde att det var löp fösta gången så han drog iväg lite för snabbt men jag fick tillbaka honom bra så första tiden vart 1 min 3 sek och andra 58,5 sek . Vi gick sedan vidare på att hoppa lite uppvärmningshinder, bank, småbanor med mera. Poppe skötte sig enormt bra hela tiden och hoppade allt med största glädje och jag med. Vattnet är det ända han tveckar lite på men det är bara att trycka på honom eller att han går i med en annan första gången sedan går han i. Hoppade coffi gjorde vi också och det gjorde Poppe med bravur =) Så denna träning vart lyckad och jag längtar tills nästa gång kommer.

När jag har kommit hem och tagit hand om Poppe så frågade jag om Tobbe kunde lacka mitt sadelskåp och det kunde han så det ska bli piano svart =D Tack Tobbe, så då tänkte jag gå och duscha. Men då vill Tobbe ha hjälp med bubblan som han ska ha med på bugg run. Han ska lacka om den men han har inte kommit så långt så han håller på och slipar så det har jag fått hjälp han med. Ganska kul var det men det är så svårt att veta hur man ska slipa när man inte är så insatt i det. Men imorrn så ska den lackas och det är bara jag och Tobbe som vet vilken färg. För det sk bli en överraskning för dem andra.

Isabelle har kommit till oss idag också. Hon ska vara här tills på söndag för Lotta och Danne ska till amsterdam. Så jag har gått en runda med henne och alla tror att det är mitt barn ;P JAg kommer absolut att skaffa barn sen men inte nu. Älskar verkligen barn och dem verklar tycka om mig. Vi badade också eller Isabelle gjorde det men hon ska plasta så himmla mycket så halva jag vart blöt XD

Om ni vill se alla bilder ifrån terrängträningen så kan ni gå in på bilddagboken.se och söka på "isakssonelin"


Fina Poppe, tack Jessica för att du knäppte alla dem fina korten =)


Denna bild är en av min favvisar =D


Ledig

Idag var jag ledig från skolan då jag inte hade några rester. Så denna dag har tillbringats med pappa för vi har byggt sadelskåpet. Stooort vart det. Nu håller pappa på att göra pankisar sen ska jag upp och rida, sen vidare till ORK´s banan. Vi var ner där tidigare idag och dem har hunnit med ännu mera nu. En oxer stod det där och klara stutts stockar. Nu är jag så himmla peppe på att rida där. Jag hoppas att Vickys träningar blir där så att man slipper åka till enköping, som vi ska göra imorrn. Visst är det kul att åka runt på många olika banor men det tar sånn tid. Kommer nog bli bra med uppdatering 5 dagar fram eftersom att vi är lediga från skolan. På lördag så blir det in till Uppsala det blir bio med Jessica, Stina, Linn, Linnea och jag. Anna kunde inte..... Kommer bli så himmla kul. Och imorrn på terrängen kanske Jessica ska följa med och då ska hon agera fotograf så jag hoppas att hon får för Ulla eller vad hon hette ;)


Hästar och hundar

Håller på med min design till bloggen nu. Kommer bli mycket bilder på mitt liv eftersom att bloggen heter blickaravmittliv. Men det är inte så lätt att göra det när man inte har något riktigt fotoredigeringspogram. Så det får bli word och paint. Sitter med datorn vid TV och nu är jag glad igen. Inte på pappa men för att jag är ledig imorrn. Det är jobba med rester dag och jag har inga rester. Så skönt så jag ska sova läääänge :D Men det brukar ju alldrig gå, utan jag kommer vakna vid 8-10 och vara superpigg. Ne nu ska jag hålla på med designen och kolla på ett hus som Peter har tippsat om. Och nej vi ska inte flytta men jag tycker att det är så himmla kul att kolla på gårdar och drömma. Drömma är vell inte förbjudet...?

Allt kan förändras så snabbt

Dagen har vart underbart kul, änfast vi har haft nationella i MA i 2 h. Det var faktiskt ganska kul till en början, men jag föstår inte hur någon orkar hela häftet. För mig gick det bra tills det var 2 sidor kvar. Sen tog det j*kligt lång tid innan jag kunde komma fram till ett svar. Dem borde dela upp det i 3 delar istället för 2. Men efter det var det mentorstid sen lunch. Åt curry sås och pasta, Anna fick kalkonbitarna. Efter lunchen hade vi förberedelser inför våran världskonferens. Jag var inte så himmla pepp på det, men det vart riktigt kul. Vi vart klara tidigt så jag kunde ta en tidigare buss. Skönt tänkte jag för då skulle jag hinna med att måla klart hindrena och bygga mitt sadelskåp. Jag kommer hem och börjar att måla och då frågar jag pappa om han kunde hjälpa mig sen att såga upp skivorna som han sa att han skulle göra idag. Men icke sa nicke då skulle han hjälp Vicke. Gahhh X( blir så j*kla sur och förbannad. Jag sa till pappa att vi kunde hålla på med skåpet i helgen eftersom att vi har långhelg. Men då säger han att vi kan göara det idag eller igår. Igår åkte han iväg och idag så vill han hellre hjälpa Vicke att visa vart han ska gräva. Vicke ska bygga ut sitt hus, men det dummaste är att Vicke vet precis vart han ska gräva för det har pappa ritat upp. Men jag kan och får inte såga med sticksåg eller bandsågen. Så därför är jag beroende av att pappa hjälper mig i början. Men det skiter han i, jag gav liksom detta en skans att kunna samarbeta och jobba med pappa för det har alldrig funkat förr. Men nu får jag bevis på det igen, han är en sånn j*kla beservisser som tror att han bara kan komma och gå. Och sen undrar han varför jag inte vill vara med honom.

Bädda sängen

Ja, bädda sängen är något som tar tid för mig. Men det är så att jag vill ha mysigt så jag har 3 täcken och 4 kuddar. Men som man bäddar får man ligga, hihi. Denna dag började som gårdagen slutade, jag mådde skit. Så jag messade Tina och sa att jag inte kunde fölrja med henne när hon skulle tävla i enköping. Men det hade gått bra. 4 fel i L:B och det var den första sen Monis opererade sig. Så det var superbra. Degen har tillbringats med endast häst relaterade saker. Har målat klart 70cm grinden och börjat på 90cm. Sen har vi byggt en 70cm hög häcklåda som man ska sätta i björk ris i så att den blir 90cm.

Under dagen så kom falimjen Groth/Andersson över lika kul som alltid. Det är dem som äger Nike, så jag är lite sur på dem för tillfället. Ni kanske förstår om ni liser det inlägget. Sen efter maten gick jag upp till Poppe för jag skulle äntligen få rida efter att han har vilat i 8 dagar. Det var så härligt och Poppe jobbade på så himmla bra. Vart nästan tårögd :`) Så bilder kommer det imorrn för mamma var med. Red lite barbacka sen och det är mysigt, men det gör lite ont då han har så markant ryggrad och manke.

Nu är jag trött så jag skriver mer imorrn ;D

Arbetsdag.

Orkade inte skriva igår, för jag mådde skit. Men igår från 10-16.30 var mamma och jag nere på ORK´s banan och fixade med terränghinder, såklart så var det flera från klubben där. Vi han med ganska mycket så det är riktigt kul att se hur banan bara växer och växer. Sen när vi kom hem gick jag upp till stallet för jag skulle rida, men det skets sig så det kom två lipizaner ston som skulle gå i hagen brevid banan så då tyckte jag att det skulle vara onödigt att Poppe skulle springa omkring och säkert göra illa sig igen. Men idag kommer det att bli ridning. Senare på kvällen så byggde jag och pappa på 90cm hindret, eller pappa tittade på medans jag byggde. Det blir så himmla bra, så den ska jag måla idag. Nu på morgonen har jag målat klart 70cm hindret och det är så himmla finr. Så jag tror att jag ska ta upp det till satllet och provhoppa innan vi tar ner det till banan.

Jag vill verkligen få den här bloggen att bli bra och läsvärd. Så nu håller jag på med att designa på en annan blogg. Mycket pill är det men jag tycker att det är kul. Men vad tycker ni om bloggen, vad ska jagändra och vad tycker ni är bra? VAd sk jag skriva om?

Hoppas att det är några som läser som kan kommentera.


Älskar denna bild enormt mycket och jag har bestämmt mig för att satasa på amatör fotografering.
För tillfället så kan jag låna min äldsta brors systemis, en Canon eos 400. Så det är bra, men jag måste ha ett bättre objektiv. Men jag vill ju inte köpa något som bara passar på hans kamera så vi får se...

Terränghinder!

Under dagen så var pappa och jag ner till Tunasågen för att köpa vike till fälttävlanshindrena som vi ska bygga. Så det vart en hel del. Sen var det bara hem och börja bygga. Jag tog det lite lungt och satt bara och slipade och hjälpte till att skruva. Så nu är en 70cm grind kvar som jag har målat vit. Den kommer med till ORK´s imorrn då vi har arbetsdag. Planerna är att vi ska får till grindar, vattenhinder, teknikhinder, björkrishäck, vedtrave och stockhinder. Så i slutet av sommaren så ska det nog vara klart så att vi kan ha en huntingklass där om det går som planerat. Tycker det är så himmla kul att vi har kommit igång, men jag blir faktiskt besviken på vissa som inte kan offra lite tid på klubben. Det blir lite för mycket snack och liten (ingen) verkstad för vissa. Vilket är tråkigt då vi har världens bästa möjligheter på ORK´s och vi skulle kunna ha många fälttävlingar om vi bara fick iordning allt ;D

Börjar dålig slutar bra.

Idag var jag vaken innan väckarklockan ringde, mådde verkligen piss. Så jag tänkte att det skulle bli bättre om jag gick upp men det vart det inte. Så jag gick in till Pappsen och sa att han får sjukänmäla mig. Så typisk jag som verkligen ville till Akka idag. Så då gick jag upp och la mig igen men kunde inte sommna för det var så himmla varmt. Så jag öppnade fönstret och tog ett tunnt täcke, istället för att ha 2 tjocka täcken. Då kunde jag sova. Sen när jag vaknar igen så mår jag mycket bättre, gud så glad jag vart. Men jag hade feber och skallvärk. Men kroppen kändes liksom pigg. Hoppas att ni fattar vad jag menar. Så jag gick som vanligt upp till Poppe och lindade om honom. Såret ser ricktigt bra ut nu så det bli terrängträning på torsdag. Så det var nog bra att det började blöda så där mycket igen. Det gjorde nog så att själva blåsan vid såret vart helt tömt på blod. Innan var det som en tjock bula, men nu är det kanske 3-4 mm skillnad. Så det är skönt. Nu ska jag vara social med hundarna, men jag uppdaterar senare.

Agersta är bäst!

Idag var det änteligen Agersta dag. Så himmla kul var det och jag saknar redan det. Mycket har hänt och vi var så effektiva och Caroline var så nöjd med oss så vi fick sluta tidigare. Orkar inte skriva allt om dagen så kommer att sammanfatta som Sofia har gjort (jullett.blogg.se) Vi har idag
  • hanskas med ett bångstyrigt sto som inte ville bli fånfad.
  • Tagit hand om hinsten Omi som nu är på fribetäckning med några ston.
  • Knäppt en massa kort på alla vackra hästar.
  • Kollat på der underbart söta fölet ;)
  • Mockat 2 hagar och plockat pinnar i en.
  • Mockat.
  • Hållt på med en massa balplast som stank skit rent ut sagt.
  • Ätit glass, hihi.
  • Longerat Blesi och Bragi.    
  • Tagit in Eldur från en helt underbar hage som ni kommer då se bild på.
  • Lagat en grind till hagen där Eldur var för att en häst sprängde den.     
Ja jag tror att jag fick med allt, sen åkte jag samma buss med hem med mamma och vi stannade vid hagen för att ta av Poppe täcket. Och han har blivit mycket finare nu. Det är mycket kvar men han är mycket bättre än förr.

Så nu kommer det lite bilder som jag knäppte med Sofias kamera.


Omi med stona han ska betäcka, sen är stoet och fölet där också.


Jag är så himmla glad att Prinsessan ska få ha föl efter Omi, tycker både om Prinsessan och Omi.


Fölet som jag tycker ska heta Elda.


Kan man bli sötare...?


Tyr är enormt fin, men tyvärr lite omusklad...


Jesus, ja jag vet fånigt namn. Men han lever upp till det och han är min favvis på Agesta på fösta plats med fölet ;)


Den enormt fina hagen som jag bara vill ha!


En sista bild får bli på underbart fina och snälla Sofia och Omi :D


Hur tänker vissa?!?

Ja, är så himmla förbannad och ledsen nu. Min kusin har tagit hand om en hund för ett tag sen. Men nu så har han börjat kräva för uppmärksamhet så hon ska ge bort honom. Eller hon har bett "hundarutanhem" att hitta ett hem åt honom. Nike som hunden heter har haft en svår uppväxt och blivit illa behandlad, efter det så var det min kusin och hennes familj som tog hand om honom. Men nu orkar dem inte ha han längre för att han har börjat med ovanor och har blivit mer krävande så då ska dem skicka iväg honom. Det tycker jag att man ska ha tänkt på innan man tog på sig ansvaret. Sen ska man försöka så gott man kan. En sak som han har börjat med är att kissa inne iblad och engång råkade han kissa bervid en musikspelar sak som kaostade 6000 kr och då var hon så himmla förbannad på hunden så att hon ville avliva honom. Men för i helvete är en j*kla plastsak mer värd en ens husdjur. Då ska man inte ha några djur. Jag kan förstå att man blir sur, det blir vi människor på varandra också. Men för det så planerar vell inte vi att ta livet av varandra.

Så nu vill jag ha era tankar och åsikter om detta :D

Nike<3



Detta är vad jag tycker och tänker på nu!

Ja det är mycket nu som jag blir så himmla irreterad på. Och det är så j*kla skönt att få säga vad man tycker, förut så vågade jag alldrig säga vad jag tyckte utan jag höll allt inom mig och det ledde till hemsak tider i mitt liv. Men dem har jag lämmnat nu och jag älskar som sagt mitt nya liv och det är tack vare ni i skolan :`) vet inte hur mycket jag ska kunna tacka er...
Men vissa saker i skolan blir jag så hel*etes j*vla sur på så att det inte är sant. Som ida så satt vi i våra grupper och skulle jobba med vårat projekt om Kina. Och innan vi ens fått en skans att börja jobba på kommer läraren (kommer inte nämna namn för jag tror att ni i klassen vet vem jag pratar om) och säger åt oss att släcka ner alla hemsidor som inte har med Kina att göra, man förihelv*te vi ska men vi kan ju inte göra allt direkt. Vi gör det och efter 2 min kommer hon tillbaka och flyttar sitt bord och sätter sig mitt framför oss. Men hallå vad man blir galen, jag verkligen hatar när det sitter en lärar en meter ifrån en och kollar allt man gör. Jag kan verkligen inte jobba effektivt då. Sen går det ett tag och läraren går ut, sen ser vi att hon står och kollar igenom fönstret bakom oss för att se så att vi inte är inne på några andra sidor. Tror hon att vi är helt dumma i hevudet eller. När hon kommer in i klassrummet igen så säger vi att det där var j*kligt onödigt och att hon istället bara kunde fråga eller kolla på våra datorer. Hon behöver vell för f*n inte smyga på oss. Då säger hon att hon ville bara kolla för att bygga upp förtroendet för oss, men vad får vi för j*kla förtroende om henne om hon gör så. Sen klagar andra i klassen på att det var vell inte en sånm stor sak och att dem inte sitter inne på andra sidor som BDB och face. Men senare så kommer en annan lärare in och bara påperkar att dem är inne på andra sidor och säger att det kanske inte är så nödvändigt att kolla på sånt. DÅ skrattar bara dem dumma läraren!"! Men va då särbehandla oss.
Nu kanske ni i klassen tycker att jag överdriver, men vi går faktiskt inte i lågstadiet längre och det är så himmla omoget att göra såhär a som läraren gjorde.

Ja nu har jag skrivit av mig, jag ska erkänna att ibland så händer det att man kollar in på BDB. Men det skulle vara en annan sak om jag påverkarde dem andra i gruppens arbet men det gör jag inte jag ligger liksom i fas som alla andra och ibland före!

Nu har jag skrivkramp, men jag vill ha många kommentarer!!!

Frissan skulle behövas.

Jag har märkt att mitt hår är inte det helaste. Jag har enormt slitna toppar och ojämt klippt hår då jag klippt mig själv dem senaste 2-3 åren. Så jag undrar vad frissen säger om jag åker till en frissa. Mycket friss det vart då. Men jag har ingen som helst aning om vad jag ska göra med mitt hår. Jag tycker om lugg, men då måste jag köpa ny plattång. För jag får världens affro när det är kort. Men det går bättre att ha lugg nu när det är varmt. Hihi jag har lärt mig ganska bra när man kan ha olika frisyrer. I 8:an så rakpermanentade jag håret och jag skulle gjärna göra det igen. Men då ska det vara bättre produkter, den produkten jag hade var från USA som jag beställde men det höll bara i 5-8 tvättar. Sen var det lockigt igen. Sen är det inte så behagligt att permanenta. Men det är värt besväret om man får spikrakt hår. Och då kan man ju nästan ha vilken frisyr som helst.
Så här ser det ut nu och jag tycker om det man jag har tröttnat lite på det...

Blåsigt värre...

Ja det blåser verkligen ute idag. På mogonen gick jag upp till stallet för att släppa ut Poppe. Jag lindade om hans ben så att jag kunde sätta på ett wetfelx bandage. Rött fick han, men han var helt dampig i boxen idag. Han ville inte alls stå still och snurrade bara in sig i grimmsakaftet. Galen man kan vara, sen tog jag uhonom. Dem andra hästarna stod kvar i stallet. Det var bre på ett sätt för då kunde jag släppa ut Poppe när det var tomt i hagen och då springer han inte lika mycket. Men han sprang bara längst bort i hagen sen ställde han sig och åt. Så det var skönt. Sen gick jag och hämtade Bebban så att dem kunde gå själva i 15-20 min. Sen släppte Anna och jag ut Daisy ovh Fabian. Men dem sprang inte alls mycket utan dem ville bara äta.

Promotion är mitt liv!

Ja han är verkligen mitt liv. Utan honom skulle jag gå under han är min andra halva och jag kommer alldrig sälja honom om jag inte MÅSTE. Men annars kommer han vara kvar tills han blir pensionär och kommer att få ha den sista dagen i sitt liv i min famn, så är det bara. Har vart uppe hoss honom nu och aktivera honom lite och jag känner mig verkligen hel med honom. När jag kom till stallet så gnäggade han när jag kom, sen så gick jag in till honom gosade och borstade lite. Sen satte jag mig ner och bara satt. Det är då jag kan känna att vi är så trygga med varandra han stod bara och hlvsov och jag satt och beundrade honom. Han är verkligen vacker i mina ögon. Han har ett sånt speciellt utseende och uttryck som jag älldrig förr sett innan jag mötte honom. Det går faktiskt inte att beskriva i ord hur mycket jag älskar honom. Ibland kan vi båda vara så dumma på varandra men det varar 5 sec sen så går det inte längre för någon av oss. Det känns som han bryr sig om mig och det har jag alldrig upplevt förr. Att 110 % kunna lita på någon. Jag kan rida på en äng och bara släppa allt stigbyglar och tyglar och han bara fortsätter och viusst kommer det lite bus men jag tycker bara att det är härligt att han tycker om att vara med mig. Ialla fall så fick han komma ut lite nu och röra på sig och käka. Han vart så glad och såklart så skrek han efter dem andra och dem svarade direkt. Sen gick han bara och åt i 30-40 min tills vi gick in igen och då lindade jag honom gav han en puss och gick.


Söta Poppe<3


Poppe var pömsi...

Poppe sprutar blod.

Ok, det kanske inte är så farligt som rubriken lyder men efter vi vart och handlat så släppte pappa av mig vid stallet. Jag tog av den yttersta lindan och lindade på ett vanligt fleece linda på båda frambena. Sen släppte jag honom i paddocken och som jag trodde så sprang bara Poppe omkring. Men jag satte mig i paddocken och väntade på att han skulle sluta. Men det gjorde han inte så jag gick fram och gosade med honom och då såg jag att det hade blött igenom hela vägen ut. Så det var bara att ta in honom och så bestämde Anna och jag att Poppe skulle stå inne hela dagen idag. Jag ska gå varannan till var tredje timme och gå med honom. Men jag tog ju som sagt in honom och skulle ducha av allt blod. Så jag tar av bandagen och vänder mig bara om för att skruva på vattnet och ser då när jag vänt mig tillbaka att det är världens blodpöl efter honom. Så det vart att ta en massa kall vatten och spola. Poppe var riktigt duktig och stod bara och njöt. Sen lindade jag med tryck igen sen fick han gå in i boxen. Jag gav han en massa hö met och gräs så att han inte ska bli utråkad. Men han ställde sig bara och vilade direkt.

Älskar dig verkligen Poppe och jag kommer alldrig släppa taget om dig<3


Handlat!

Nu har jag vart och handlat med Pappi. Det är så kul att jag får vara med och handla för då kan jag bestämma goda och nyttiga maträtter som vi ska äta. Om Pappa skulle bestämma så skulle det bli falukorv och makraroner eller potatis och kötbullar varje dag. Men nu ska det bli Wookgryta med kryddkorv och fullkornspasta. Imorrn blir det grillad lax med grönsaker. Men mamma och pappa vill nog ha pasta också. Det tycker jag är mycket godare mat! Men om ni har några recept på mat som ni tycker om  så får ni gjärna tippsa ;)

Galen dag.

Ok det är ett tag sen jag skrev här, men jag har faktiskt ett liv som jag tycker är mycket mer värt än att sitta framför en dator. Men det har inte hänt så något speciellt förutom att Pappa fyllde 50 år igår, GRATTIS, Var sjukt mycket folk och jag kom inte till sångs förns vid halv 12. Men jag var riktigt pigg när jag upp vid 6. Käkar frukost sen så går jag till hagen där Poppe går för dem går ute hela dygnet nu och då har han regntäcke på sig på nätterna. Jag tar av det och ska kolla att alla skor sitter kvar och då ser jag att han är blodig på alla bena! Tillslut såg jag vart blodet kom ifrån. Det kom från häger fram. Jag får ta av bensnöret från täcket och använda som grimskaft så att jag kan ta in honom. Jag kommer inte längre än till grinden innan det börjar pulsera blod från benet. Så det var därför han var blodig på alla ben eftersom att blodet stänker så jäkligt när det bulserar. Sen vart jag tvungen att stanna på stallplan så att Roine kunde köra förbi med bilen och då vart den typ en 2-3dm stor pöl med blod. Sen när jag går upp med honom på betången så stänkte det ännu mera eftersom att det är hårdare underlag. Men jag tyckte faktiskt inte att det var så farligt utan jag tog det lungt och så, för jag vet hur Poppr blir om man blir lite stressad och rädd. Men mamma som har jobbat på barnsjukhuset, med blödande barn och frakturer tyckte att det var jobbigt så hon stod utanför stallet hela tiden. Jag sköljde det med kalt vatten så att blodet skulle koagiulera, men det gjorde det inte. Helt koagulerar det ju inte så snabbt men det fortsatte bara att blöda. Så då lindade jag en handuk runt och satt så ett tag medans mamma försökte att få tag på Anna som bor på gården för hon är veterinär. Men hon låg och sov. Efter typ en halvtimme så får vi tag på Anna och hon säger att hon kan komma ut kvart över 8. Så då tog jag och lindade ett tryckbandage så fick han gå in i boxen så att jag kunde åka hem och byta om och tvätta av mig allt blod. Sen var det bara att åka upp igen. Anna sa att det troligen var en ven som skurits av lite. Det var ju en j*kla tur så att det inte var en ärtär. Menjag hade gjort ett bra tryckbandage för det hade slutat att pulsera blod. Så vi tvättde såret med hexlosil (stavning?)  Sen hade vi på vaselin under såret och la på ett tryckbandage igen. Sen ställde jag in Poppe och gick ut för att hämta en massa gräs åt honom och det vart han glad för.

Nej nu ska jag ner och handla och sen ska jag upp till stallet och ta ut Poppe ett tag, men om jag känner Poppe rätt så kommer han bara springa omkring ;)

Hatar

Hatar är ett starkt ord, men jag hatar verkligen dig. Du har förstört so mycket i mitt liv och du gör det fortfarande. Vaf har du för nytta med att göra det. Jag kommer alldrig att vara glad för dig, kommer alldrig hjälpa dig, kommer inte bry mig om dig. För du förstör bara mitt liv. Som tur är så slipper jag se dig varje dag. Annars vet jag inte vad jag skulle göra. Så nu kan du inte bara låta bli mitt liv och sluta att förstöra det mer!!!

Betessläpp<3

Idag så har det vart betseeläpp här i Häcklinge. Vi släppte up våra hästar och grannarna släppte ut sina. Det slutade i att grannarnas ena häst sprängde staketet och sprang ut på asfaltsvägen som är imellan hagarna. Som tur var så kom det två motorcykliser som kunde stoppa henne så att hon inte sprang längre. Alla hästar gick super tillsammans så det känns skönt. Så nu ska dem få gå ute dygnet runt. Men Poppe kommer ända att få mat på mornarna och kvällarna.
Poppe tyckte att det var enormt skönt att få komma till en ännu större hagen med en massa gräs. Och det syns ju på denna bild.


God morgon!

hihi ett sent god morgon. Jag har vart uppe i ett par timmar. Så himmla skönt väder, tyvärr så flacktar det kalla vindar så jag kunde inte gå bara i linne. Idag så blir det en lugn dag med massa häst. Jusstja, imorrn så ska vi släppa ihop alla hästar och det ska bli så himmla kul att se hur det går. Vi släppte ihop Poppe och Fabian igår ch det gick hyffsat. Det första Fabian gör är att kucka Poppe rätt på revbena så nu har han värsta bulan. Sen efter några minuter så stegrar fabian sig och klappar till rakt med hoven i Poppes huvud. Men det vart inget så eller så, som tur var. Så ska se om jag kan rida med sadel idag, annars får det bli en promenad till en massa grönt gräs så att Poppe kan vänja magen lite. Sen så måste jag in till stan och köpa flugmedel som passar på känsliga hästar, en flughuva och ett bett. Men alla affärer har ju stangt idag, så det får bli imorrn om mamma går med på det. Skulle vara så skönt att ha körkort för då skulle jag kunna åka när jag vill, men nu är man beroende av att någon annan också ska kunna. 

Vet ni en sak? hihi det är såklart att ni inte vet. Men jag längtar så j*kla mycket tills på måndag för då ska jag på terrängträning på Johannesberg. Det är liksom avgörande nu om Poppe kommer att passa som fälttävlanshäst eller inte. Annars så får hanendast bli hopphäst, dressyren kommer han nog inte kunna gå långt i. Visst han har medelmåttiga rörelser men inget mer. Så nu sitter jag här och hoppas. Lägger upp några bilder från gårdagen. Och ja jag vet att Poppe är mager, med det ska det bli ändring på.


Älskar dig Poppis <3


Sötisen står jämt och lipar i typ 5 min efter att han drukigt.


Ful-söta fabian.


Älskar dig Poppe, du är mitt allt<3


Söt nöten :)


Tyckte om denna bild.


Tyckte Bebban var mycket sötare utan pannluggen.....


Eller vad tycker ni?


Daisy tyckte att det var tråkigt att stå själv, men hon var klad när jag kom ;)


Avslutande bilden får bli en rullnings-bild på Bebban.

RSS 2.0