Skola och matteprov.

Nu sitter man i skolan och har precis gjort mattaprov. Gick inge bra. Så det blir IG, men jag har inte godkänt på något annat mattaprov så jag orkar faktiskt inte bry mig. Igår så var jag hos Tina och Linnea. Skit kul gick med dem ut när Tina red och Linnea med hunden Puzzel. Sen så bakade Linnea kladdkaka super god var den. oj vilket kort inlägg men orkar inte skriva då jag är sjuk igen...

Ställa om klockan?

Godmorgon! Ja som rubriken lyder så vet jag inte hur mycket klockan är. För jag vet inte om någon annan i huset har ställt om eller inte. Men jag har ändå inget viktigt att göta idag så. Ska åka till rudhuset idag då det inte går att rida någon stans. Underlaget har blivit så dåligt, ridbanan är snrt bra men det är fortfarnade massa isblock där och dem är så lätta att snubbbla på. Imorrn är det skola igen och jag är faktiskt lite taggad. Sen efter skolan så ska jag försöka övertala mamma att åka till Thuns. Hoppas, hoppas, sen är det bara skola i en vecka och sedan påsklov. Då ska jag och Poppe på våran första tävling. Det är en kulbbtävling som ORKS anordnar tror att jag ska vara med i antingen 70-80 eller 80-90. Men det är så jobbigt nu för Poppe svettas så mycket pga att han har vinterpälsen kvar och han har inte börjat fälla. Så igår så vart han svettig när jag red men som tur var så var det varmt så han kunde gå ut med sitt täcke på för det täcket ät så himmla bra så det drar åt sig all fuck och andas. Så när jag tog in honom så var han helt torr. Men då hade han såklart rullat såg så han var typ brunskimmel. Hihi så jag fick ducha honom och det älskar han. Sen så duchade jag av täcket och hängde det på en boxvägg. Och då när jag sen släpper in Poppe i boxen så blir han livrädd. Han är så söt då för det ser ut som han är blyg eller något. Sen när jag gick bort dit för att ta ner täcket så blir han lite galen och stå och hoppar runt. Hihi snacka om att jag har en knäpp häst. Men jag ÄLSKAR honom!

poppe

Hemma igen

Nu är man hemma igen och jag håller på att baka choklad muffins. Var på möte med ORKS (olands rid och körsällskap) fälttävlansgrupp. Vi planerade vilka hinder vi ska bygga och så. Det kommer bli så j*kla kul. Men nu fortsätter presentationen av hästarna.

Sisi
Daisy
f:2002-00-00
Ras: Sv halvblod, sto.
Daisy har en LÅÅÅÅNG historia bakom sig som jag för tillfället inte årkar skriva om då det är så svårt att förklara. Men Daisy är en underbar häst med otroligt steg och potensial. Men tyvärr så är hon inte inriden. Hon är väldigt kelig och tyr sig till männsikor som hon känner. Om jag hade pengar så skulle hon vart min för länge sen.

Fabian, inte så bar bild men den får duga.
Fabian
f: 1996?
Ras: Sv halvblod, valack
Ägare: Anna (som äger stallet)
Fabian brukar jag säga ser ut som ett förvuxet gottlandsruss. Han är inte den vackraste sorten men han har en trevlig personlighet och är mannen i stallet.







Hästarna.

Ok här kommer en liten presentation av hästarna i stallet.

Poppis

Promotion
Ras: Engelskt fullblod, valack
f: 2002-04-29
e: Prince of Birds
u: Bashira Rose
Ägare: Elin Isaksson. JAG!!!
Jag köppte Poppe den 31 oktober från Täby galopp. Det ända han kunde då var att gå löp och bli tömkörd. Så det var en riktigt utmaning för mig. Fösta veckorna han var hoss mig gick upp och ner då han skadade sig ett flertal gånger. Men det var inte så konstigt eftersom han inte gått en en kuperad hage sen han var 2 år. Men nu är vi riktigt igång och Poppe är en underbar häst som har det rätta huvudet för hoppning och dressyr. Alttså en perfekt falttävlanshäst. Poppe är en helt underbar häst med mycket personlighet och han kan bara han förstår sig på uppgiften. Mitt mål i år är att starta 90 hoppning med bra resultat.

Bebban

Betty Girl
Ras: Welsh moutain, sto
f: 2002-00-00
Bebban som hon kallas har mycket temperament och åsikter. Ett antal gånger har hon försökt bita och sparka mig. Men bara lyckats en gång. Hon är väldigt respektlös men annars en underbar ponny som med den rätta ryttaren kan gå långt.

Dem andra hästarna får ni veta om senare, måste dra nu.




Helg och hästar!

Nu var det helg då. Så himmla slönt och så har jag också hand om alla hästarna. Jag älskar det, så himmla kul att vara med dem. Igår när vi skulle ta in dem mamma och jag så var dem helt galna. Det beror nog mycket på vädret, det blåste och snö/regnade. Så Poppe sprallade bara omkring och Bebban batadde sig som en riktigt bitch (som vanlig för henne) Daisy och Fabian var värre. Daisy vart stoig och skulle bara flänga med frambenen och Fabian försökte leka hingst. Hihi tycker dem är så roliga hästarna. Dem lever verkligen livet. Hinner inte att skriva mer för nu ska jag upp och fodra hästarna och gå med hundarna. Tänkte att jag skulle lägga ut beskrivningar på alla hästarna så att ni vet vad jag pratar om...

Härlig dag!

Idag har jag fårr sovit ut himmla skönt. Vart inten APU då jag mådde piss i morse. Men nu mår jag bättre. Dagen har tillbringats framför TV, data och i stallet. Red idag och det var så härligt. Poppe var så himmla pigg så jagsatt där och bara åkte med för det mesta och så fick han springa runt och fjanta sig. Sen har jag pluggat lite tills imorrn men är inte så mycket att plugga till eftersom att man nästan redan kan allt. Det är det ända possetiva med Akka proven. Nu sitter jag och kollar runt på kläder. Ett ställe som jag avskydde förr var Kapahl men nu älskar jag det. Så snygga kläder och riktigt vårigt/sommrigt. Så nu kommer det bilder! Alla plagg är från Kappahl.se

KläderKläderKläder

Skola

Här sitter vi tre på rad och bloggar. Det är vad man gör på rasterna, är lite förbannad nu då det känns som att det kommer bli värre i mina öron igen. Fan hatar detta varför kan jag bara inte få bli friska och orka vara ute hela dagen. Nej istället så ska jag vara sjuk hela tiden. Vill till Agesta imorrn, men jag fick nyss höra att Sofia inte skulle komma och då kommer jag att få jobba helt själv. Och det är ju inte så lätt när man är sjuk. Hatar mitt liv för tillfället. Men ikväll ska det bli kul då vi ska gratta Danne. I natt var mina bröder upp till dem och la en 350 kg stor runbal vid deras infart. Hihi så Danne vart nog inte så glad i morse när han skulle till jobbet.

Nej nu mäste jag jobba lite med skolarbete!

Baka

Idag vart man tvungen att gå till skolan. Vill inte hamna allt för mycket efter men jag jobbade på heal dagen och jag känner att jag ligger i fas om inte lite före vissa. Det känns j*kligt skönt. Sen så var det den underbaraste tiden på dygnet när jag kom hem och det är såklart stallet. Älskar att vara där, Poppe fick vila idag då jag är sjuk och han fick spruta igår. Som sagt var så har jag inte blivit något friskare. Vissa saker blir tillochmed värre. Jag fattar mig inte på detta!? Och så nu när jag sitter här känner jag att det börjar värka i käke och tänder. JAG VILL INTE HA BIHÅLEINFLAMMATION!!! Det brukar jämt börja såhär. Men jag tycker att min värk/lock öron borde ha släppt nu eftersom att jag käkat tabletter i 5 dar nu. Jag har räknat ut att jag käkat 30 tabletter de senaste 5 dagarna. Låter ju inte alls bra.

Nej nu orkar jag inte skriv mer om det. Längtar tills imornn för då ska vi fira kusins sambo som fyller 30. GRATTIS DANNE! och då får jag träffa Isabelle.

Bellis - Kusinbarn

Sjuk som alltid.

Ja jag klagar mycket på att jag är sjuk men snart så står jag faktiskt inte ut!!!

Jag har vart sjuk av och till i 6 veckor och i Tisdags natt slog det till ordenkligt. Jag vaknade efter att ha sovit i ca en timme mad att frysa så j*kla mycket. Jag skakade så att min käke knakade och den låste sig fler gånger. Jag kunde inte resa mig för jag orkade inte. Så där låg jag och grät i en timme. Frös gjorde jag som tusan så tillslut kröp jag till badrummet som jag visste skulle vara varmt och där tillbringade jag resten av natten. Men jag kunde inte sova. Så det vart inge skola på Onsdag coh jag ville så gjärna gå. Sen på Torsdag vart jag så förbannad på att vara sjuk så jag sket i hur jag mådde och åkte till APU på Agersta. Förmiddagen gick super red Apelsina och hon var underbar. Sen skulle Sofia longera Prinsessan och jag tänkte plocka undan i ridskolestallet. Men det Prinsessan var så bråkig så Sofia ville inte longera så vi böt. Det gick bra i traven men när man krävde någonting av henne så ske hon i det och vämde sig. Senar på dagen så skulle jag släppa ut 2 hästar i Ravinen så när jag släpper Eldur så springer han iväg men sen när jag ska släppa Bragi så kommer det någon skit häst och reser sig på Bragi så han springer iväg med grimma och allt. Så där fick jag gå och locka på Bragi och tillslut kom han.  Ne nu orkar jag inte berätta mer om denna dag. Den var både bra och dålig...

Sen så hade jag bestämmt mig att jag skulle till Akka på fredagen men det vart sjukhuset i stället. Jag hade så j*kla ont i ena örat och det visade sig att jag hade öroninflammation. Så fick tabletter som jag skulle ta 6st om dan! Sen helgen har bara vart piss. I lördags natt så kunde jag inte sova någon ting då jag fick inflammation på ANDRA örat också. så jag satt och grät halva natten. det j*kliga med de hela är att det är so inflamerat så det påverkar mitt balanssinne så jag är yr och snubblar hela tiden. Ojoj vad jag har skrivt börjar tycke det är kul att bloggs nu, hoppas att det är några som läser ialla fall.

VÅR!!!

Älskar dig Poppe<3

Våren är här och det syns på MÅNGA sätt.
*Poppe blir piggare och galdare.
*Svanarna och tranorna kommer till åkern brevid vårat hus.
*Jag blir gald!!!
*Det är varmt
* och en massa mer...

Det är verkligen otroligt mycket fåglar vid oss nu. Så jag sitter bara och väntar tills det sitter en massa fågelskådare på våran gräsmatta. Det händer varge år, eller så står dem med sina bilar mitt på vägen. Men det är så härligt med alla dessa fåglar tycker jag, underbart.

Nu blir man så himmla sugen på att köpa en massa kläder. Var till sjukan igår och fick konstaterat att jag har öroninflammation. Hatar det, måste äta 6 tabletter varge dag! Men efter sjukan så var mamma och jag till Lindex och Kappalh. För har det verkligen vart värlidens tant butiker men dem har verkligen förbättras. Specellt Lindex om jag inte säger fel nu. Men jag ska försöka att övertala mamma med lite pengar. MQ har som alltid underbara kläder, men tyvärr så har jag inte den ekonomin. Men man kan ju drömma...

RSS 2.0